3 hjælpemidler til gangbesværede seniorer: Få en god ferietur

3 måneder siden |  0 comments  |  Ud i verden

En af de hyppigste følgevirkninger af tidens tand, der let kan sætte en stopper for dine fritidsinteresser, er gangbesvær.

Den daglige vandretur med vennerne må pludselig foregå uden dig og i visse tilfælde er selv små ferieture pludselig uden for rækkevidde.

Gangbesvær kan være en pest for dit sociale liv og din frihed, men der er visse hjælpemidler du selv kan anskaffe, som kan give dig noget af friheden tilbage, og sikre en god ferie.

Sko – elementært, men ofte overset


Hvor underligt det en måtte lyde er godt fodtøj ofte en af de ting folk ikke investerer i når de har gangbesvær – og javist, er hoften dårlig virker det lidt fjollet at bekymre sig om sine sko, men som citatet siger: ”Mange bække små”. Driller hoften, hjælper det ikke hvis man går en anelse skævt og gør problemet værre.

Dine fødder ændrer sig med alderen, præcis som resten af din krop. De bliver bredere og ofte længere: Et resultat af at dine sener og muskler bliver svagere og ”slidte”. Dårligt blodomløb eller forhøjet blodtryk, et alment problem hos ældre danskere, gør også at fødderne hæver en anelse i løbet af dagen.

Alle disse ændringer i dine fødders opbygning, gør det særligt vigtigt at skaffe gode senior-sko, der tager højde for alle disse alders-følgevirkninger.

Sko og andet udstyr kan købes hos selskaber såsom Livet som senior der pryder sig af at:
”Sælge hjælpemidler til der gør hverdagen lettere”

Rollator – det er ikke tabu!


Hvert år opleves det i sundhedsindustrien, at ældre mennesker der kunne have nydt godt af en rollator nægter, ud af ren stædighed – hvilket ofte forværrer deres helbred.

Der er ingen skam i at have en rollator, tværtimod viser det at man er klog nok til at vide at visse ting ikke kan ”gås væk” og at bevægelsesapparatet en gang imellem skal have lidt ekstra hjælp.

En rollator kan være en fantastisk hjælp i hverdagen, især hvis man behøver mere støtte end en stok yder eller ikke har en særligt god balance. Rollatoren gør det muligt igen at kunne tage langs på ture med vennerne, og nyde det dejlige danske vejr.

Der findes mange forskellige rollatorer, som passer til forskellige situationer og ”skavanker”. Du bør derfor overveje egne behov nøje, samt dine begrænsninger og ønsker, før du anskaffer en rollator. Spørg gerne egen læge til råds.

Voksenbleer– til nødstilfælde


Når man bliver ældre, kan man komme ud for at visse kropsfunktioner ikke helt vil samarbejde – en af disse er bevægelsesapparatet, en anden er blæren.

Over 400.000 danskere lever med inkontinens. Dette er en lidelse, som for mange er frustrerende og en anelse ydmygende.

Neurologiske sygdomme, hævet prostata eller andre tilstande, som medfører hyppig vandladningstrang kan medføre, at kroppen går i gang med at tisse, meget kort tid efter man kan mærke der er brug for en tissepause. Gangbesvær kan betyde, at man er for længe om at nå ud på toilettet.

Voksenbleer er en diskret og let løsning på problemet, der giver dig en chance for at nyde ferien uden at skulle være på evig jagt efter det nærmest badeværelse.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

  • By : Ø-færgen
  • 7 måneder siden
  • Comments 0
Prius on road
  • By : Ø-færgen
  • 10 måneder siden
  • Comments 0
  • By : Ø-færgen
  • 11 måneder siden
  • Comments 0