De bedste tips til en succesfuld bilferie

Vinteren er langt om længe ovre, og selvom temperaturerne ikke helt afspejler det, så viser kalenderen forår. Med de længere dage og flere soltimer melder lysten til varmere himmelstrøg sig, og foråret er da også sæsonen, hvor rigtig mange danskere begynder at booke sommerferie. Skal I også på sommerferie, og er det bilen, der skal fragte jer frem og tilbage, så kan I blive klogere af denne artikel, for her finder I nemlig de bedste råd til en god bilferie.

Underholdning med på turen

Hvad end I blot skal fra den nordlige del af Jylland og til Sjælland, eller om I skal fra Danmark til Frankrig, så er underholdning til bilturen vigtigt. Selvom timerne til destinationen kan være mange, så skal I huske, at forventningens glæde især for de mindste vil forlænge følelsen af køreturen helt enormt! Tænk derfor over, hvad I kan medbringe, der kan gøre turen lidt sjovere. Er I til bilspil, film, bøger eller noget helt fjerde? Derudover kan snacks til køreturen være en rigtig god idé. Køb eksempelvis slik eller noget andet lækkert, og nyd det, når I har nået nogle delmål på turen – for eksempel efter 300 kilometer, så igen efter 600 kilometer og så videre.

Sørg for bilen

Hvis bilen skal kunne fragte jer både frem og tilbage, og I ikke ønsker at skulle have kontakt til vejhjælp eller lignende, så bør bilen være i god stand og velholdt, når I kører af sted. Motoren bør tjekkes inden afgang, motorolie og sprinklervæske bør fyldes op, og dækkene skal være gode og uden mangler. Er sidstnævnte noget, der ikke er helt tjek på, kan I blandt andet finde gode sommerdæk af høj kvalitet på www.daek-online.dk. Når de mest essentielle ting omkring bilen er på plads, kan I også begynde at overveje de mindre ting, der alligevel gør en forskel for kørekomforten. Støvsug sæderne, puds vinduerne indvendigt, få vasket bilen, og ryd op, hvis der ligger noget under sæderne eller lignende.

Planlæg turen efter vejret

I skal formentlig af sted i sommerhalvåret – så langt så godt. Men har I tænkt over, at køreturen faktisk kan gøres væsentligt nemmere, hvis I planlægger afgangstidspunktet korrekt? Hvis I eksempelvis skal til Frankrig, så kan det være en god idé at køre, så I enten når til Frankrig tidligt om morgenen eller sent om aftenen. På den måde undgår I at sidde i den franske trafik midt om eftermiddagen, hvor temperaturen er allerhøjest. Hvis I kører sent om aftenen dagen før og dermed ankommer om morgenen, har I tilmed den fordel, at børnene (eller en af jer voksne) kan sove under turen, da det jo er nat. Husk også at pakke tøj, som passer til turen, for det er ikke en god start, hvis I skal sidde i lange bukser og trøjer, når I kommer ned gennem Europa og når 25-30 grader, fordi jeres lettere sommertøj ligger nederst i kufferten.

Leave a Comment