Prioriter nattøjet når du pakker kufferten

At rejse er at leve. Det er der nogen der siger og i langt de fleste tilfælde er det da også sandt. Men der er også ulemper ved at rejse, for hjernen – trods sin omstillingsparathed – har indimellem svært ved at følge med. Det gælder især i forhold til vores søvn, når vi skal omstille os til et nyt sted. For når vi skal falde til ro et nyt sted, så har de fleste ofte svært ved at falde helt ned i den dybe søvn, der ellers er så vigtig for vores velvære. Og det er jo egentlig rigtig ærgerligt, hvis formålet med rejsen er at slappe af og lade batterierne op inden man igen vender hjem til sin travle hverdag.

Det er helt normalt at vi sover dårligere når vi ikke sover i vores egen seng. Rent fysiologisk kan det forklares ved, at hjernen er mere på vagt end normalt. Den holder os klar til at flygte, hvis der skulle ske noget forfærdeligt og selv under søvnen er vi forberedt på eventuelle farer. Det betyder, at hjernen udsættes for stress og det er yderligere medvirkende til at svække søvnkvaliteten.

Det rette nattøj på rejsen giver en god nattesøvn

Der er mange ting du kan gøre for at forbedre søvnen på ferien, men én af de ting der sjældent prioriteres, er at få pakket noget ordentligt nattøj i kufferten. Normalt anbefales det at medbringe sin egen hovedpude, at benytte sovebriller og ørepropper, samt at undgå kaffen før sengetid. Men hvad mange ikke ved, så er det rette nattøj ualmindeligt vigtigt for vores nattesøvn og derfor er det én af de ting, der er særligt vigtige at få pakket, uanset om turen går syd-, øst-, vest- eller nordpå.

Overordnet set, så er det en god idé, at nattøjet er komfortabelt, blødt og i den rigtige størrelse. Der er ikke noget værre end nattøj der kryber op, folder sig under dig, har mærkelige former og dumme sømme eller bare generelt generer nattesøvnen. Hvis du dermed sørger for at medbringe noget komfortabelt nattøj, så kan du optimere din nattesøvn på rejsen og give dig selv bedre forudsætninger for at slappe af og lade op.

Hvilken type rejse skal du på?

Uanset hvilken type rejse du skal på, så må nattøjet prioriteres i kufferten. Men det er naturligvis ikke den samme type nattøj der er ideelt til alle typer rejse. Destinationen er nemlig altafgørende for, hvilken type nattøj, der skal prioriteres. Hvis du for eksempel rejser i varmt og fugtigt klima må du finde et sæt nattøj, der både er medvirkende til at regulere kropstemperaturen og er svedabsorberende. Det er medvirkende til at imødekomme varme og svedige nætter på rejsen. Hvis du derimod er på camping og skal sove i telt, så kan det være en god idé at finde et sæt nattøj, der holder varmen inde på de kolde nætter. Mulighederne er mange, men det er vigtigt at gøre sig det klart, hvilken type nattøj der er ideel til den rejse du skal på.

Leave a Comment