Sådan får du det bedste ud af en flyforsinkelse

Der er intet som en rejse, der kan få maven til at kildre og forventningerne helt op at ringe. Derfor er det også ekstra surt, når det fly, som skal føre en til drømmedestinationen, af den ene eller den anden grund bliver forsinket. Selvom det næsten altid ordner sig i sidste ende, så mister man med et forsinket fly ofte en masse tid, og nogle gange også penge. Det kan være man ikke kan nå at møde op til næste flyforbindelse, eller det kan være, at min mister den første betalte nat på det lækre luksushotel.

En flyforsinkelse kan have mange forskellige årsager. Oftest, så har det noget at gøre med ting, som flyselskaberne ikke er herre over. Vejr er for eksempel altid en ukendt og uvelkommen faktor, når det kommer til flytrafik. Voldsom blæst, sne eller vind kan gøre flydriften usikker, og så vælger flyselskaberne ofte at udsætte afgangene. Det samme kan gøre sig gældende, hvis der er en mekanisk fejl på flyet, eller hvis der i højsæsonerne er overbelastning med forhold til rejsende. Lige meget hvad, så er et forsinket fly aldrig sjovt.

Husk dine rettigheder når dit fly forsinkes

Når uheldet er ude, og flyet ikke afgår til tiden, så er der mange, som nøjes med at ærgre sig og acceptere, at det nu engang er sådan, situationen er. Det er da også altid yderst tilrådeligt at væbne sig med tålmodighed og acceptere, at starten på rejsen eller hjemturen ikke helt kommer til at blive, som man havde håbet på. Men det er samtidig vigtigt at huske på, at man som kunde, der har tilkøbt en service af at firma, faktisk har visse rettigheder, når denne service ikke er tilfredsstillende eller lever op til kravene.

Det er ikke i alle tilfælde, at du kan få økonomisk erstatning for mistet tid og mistede penge ved tilfælde af flyforsinkelser. Det er nemlig ofte rigtig afhængigt af det enkelte flyselskabs vilkår, retningslinjer, samt din egen rejseforsikring. Men tit er det alligevel muligt at opnå kompensering i større eller mindre grad. Derfor er det en god idé at sætte sig ind i, hvad ens rettigheder er, når man oplever en forsinkelse. Til tider kan det være lidt uoverskueligt, men heldigvis findes der hjemmesider, der nemt og hurtigt kan hjælpe en på vej. Til tider kan den økonomiske kompensation være ganske klækkelig. Eksempelvis kan du få helt op til 1800 hvis du bliver 3-4 timer forsinket i forbindelse med en flyvetur fra København til London.

En god rejse er altid at foretrække over forsinkelser

At få penge for at vente lidt ekstra kan måske for nogle synes som værende næsten for godt til at være sandt. Men selvom der er fordele ved økonomisk godtgørelse, så er det vigtigt at huske, at en god og lang rejse uden problemer altid er det allerbedste. Og så er det heldigvis sjældent, at fly rent faktisk bliver mere end få timer forsinkede. Derfor er det altså ikke en ting, man kan forsøge at få profit på – blot skal man vide, at muligheden er der, hvis uheldet er ude.

Leave a Comment