Tag ferien med hjem – lav franske negle

Ferie er skønt. Det kan vi vist alle sammen blive enige om. Man slapper af, sover længe, spiser ude hver aften. Man nyder det rigtigt. Man kan også få flere forskellige skønhedsændringer, om man vil, som man måske ikke ville give sig i kast med herhjemme. Det kunne være dreadlocks, hennatatoveringer eller måske franske negle. Mange steder i ulandet er de i hvert fald rigtig gode til at lave den slags.

Gør det selv-negle

Men efterhånden er det også muligt at tage den slags med hjem fra ferie og give sig i kast med det selv. Især franske negle er der efterhånden mange, der får lavet herhjemme.


At få lavet franske negle betyder egentlig bare, at man lægger en base på sine negle og derefter en hvid streg hen over kanterne på sine negle, hvor der er i forvejen er hvidt. Det giver dine negle et rigtig fint og pænt look.

Selvom mange får lavet det hos en manicure-specialist, kan du også sagtens selv give dig i kast med det derhjemme. Det er ikke fordi der skal lægges negle oven på dine egne, eller at du skal til at slås med lim.

For eksempel med dette sæt kan du selv lave franske negle som på ferien.

Her følger også en topcoat med, så du kan være sikker på, at dine negler holder i flere dage, så du kan forsætte med at drømme dig tilbage til ferien i det sydfranske.

Nail art er skridtet videre

Hvis det skal være rigtig flot kan du også give dig i kast med nail art. Er du allerede fortrolig med at lave de franske negle, kan der sagtens ligge en udfordring for dig kunsten, der er nail art. Det ligger nærmest i ordet, hvordan man kan bygge små kunstværker på neglene. Det er der rigtig mange, der efterhånden forsøger sig med selv.

Her kan du mindes ferien, men på en lidt anden måde. Du kan for eksempel give dig i kast med at male små palmer på dine negle eller måske blå negle med små sole på. Alt sammen er muligt med nail art.

Mange hjemmesider er også begyndt at sælge en slags klistermærker, som du sætter på dine negle. Det virker måske nemt og fjollet, men du kan selv bestemme, hvilke farver der skal være, og om du vil have det på alle dine negle. Der er rigeligt med muligheder for at eksperimentere med kunsten. Og hvis du synes, det bliver grimt, så kan du jo altid bare fjerne det igen.

Men husk, at dine negle kan blive skrøbelige, når du har fjernet neglelak for fjerde eller femte gang. Husk også at pleje dine negle ind i mellem og give dem ro og luft, så de kan gro og blive pæne. Dét er forskellen fra at få lavet negle på ferien. Det er kun en enkelt gang, men til gengæld holder det ofte noget længere end dine hjemmelavede forsøg.

Leave a Comment